19-11-05

zaterdagse evidentie (euh...)

Zoals elke zaterdagnamiddag heb ik ook vandaag ons wagentje gestuurd richting mijn bejaarde moedertje. Ook nu weer zat zij, aërosollend en naar buiten kijkend, mij op te wachten. Ze twijfelde of ze wel mee op boodschappenronde zou gaan met dit mistige, koude weer. Vrij snel kon ik haar overtuigen om me toch maar te vergezellen. Dus wij op pad.
Volgens vast patroon is onze eerste halte: de bakker. Even het heft in eigen handen genomen zodat  we deze week een lekker stukje "specialiteit van het huis-taart" konden proeven ipv het traditionele stukje abrikozentaart met latjes. Op naar de volgende halte: het fruit- en groentenkraam. Neen, peren had ze nog "gekregen van ons Anna" en appelsienen luste ze momenteel niet meer. Van die "klein oranje mennekes" wou ze wel een pond. Dus kochten wij een halve kilo clementines. Ja, witloof wou ze ook wel. Ze eet zo graag gegratineerd witloof en als ik dan de kaassaus wou maken...Dus wij naar de Unic voor geraspte kaas. Een draagmandje was okee want veel had ze niet nodig. Met luide stemmen begaven wij ons tussen de winkelrekken. (Haar hoorapparaat heeft namelijk een "vaste" plaats gekregen in haar vitrinekast. Kwestie van te weten waar het terug te vinden?) Na veel over en weer geroep inclusief de aandacht van andere winkelende mensjes is ons boodschappenmandje overvol en loodzwaar geworden. Dan maar richting kassa. Zoals steeds was ik volgens la mama in de verkeerde rij beginnen aanschuiven. Ja, zoals zovele oudjes is ons ma ook steeds gehaast!
Haar hulpeloze blik vraagt me de vlees- en voedingswaren in te pakken, haar portemonnaie te zoeken en vooral het gepaste geld te voorschijn halen...Zo dat is ons weer mooi gelukt!
Met de nodige richtlijnen over de te volgen route vangen we de vertrouwde terugweg aan.
Onder onophoudelijk gepraat, loos geuite waarnemingen en momentfragmenten, komen we terug bij haar thuis.
We zetten en drinken samen koffie. Mijn oude moedertje, ik zie dat ze vandaag gelukkig is. En dan ben ik dat vaneiges, da's nogal wiedes voor mij (denkt ook zij!).
 
 
  

22:22 Gepost door loretta rose | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Welkom! Van harte welkom in blogland Lorettarose!
Ik kom hier vandaag voor het eerst en het ziet er hier heel mooi uit!
Ik kom zeker nog langs!
Nog een fijne avond!
Groetjes van Fleur

Gepost door: Fleur | 19-11-05

Wat is er nu leuker dan je mamaatje gelukkig maken!
Fijne zondag
Groetjes van Elly

Gepost door: Elly | 20-11-05

Hallo! Ik kom bij jou ook eens langsgelopen om je welkom te heten in blogland. Ik wens je heel veel plezier met je blog en nog meer met het lopen...leuk hé, zelfs voor 40-jarige meisjes ;-)

Nog een fijne zondagavond !

Gepost door: Nadia | 20-11-05

De commentaren zijn gesloten.