09-12-05

te koop (helaas)

Het is zover. Het bordje “te koop” is aangebracht.Eigenlijk hadden ze me al een paar weken geleden hun beslissing toevertrouwd. Onze rustige en aangename buren zullen dus verhuizen.Zij woonden hier reeds toen wij 24 jaar geleden onze aanpalende bel-etage kochten.

Mieke en André waren toen nog buitenshuis werkende mensen. Gesteld op hun kleine privacy, gunden zij ons ook een eigen privé-leventje. Korte babbeltjes en een behulpzaam gebaar werden met graagte en genoegen uitgewisseld. Het waren eigenlijk echte levensgenieters. De talrijke restaurantbezoekjes en feestjes in familiekring of met “close-friends” bevielen hun telkens weer. Ambiance ja, die was er wel!  Ze genoten van hun vele reisjes. Dan mocht ik zorg dragen voor hun lieve poes Rakker. Nu zijn ze met pensioen en hanteren nog steeds hun levenslange motto: ”carpe diem” (en gelijk hebben ze!). Plannen maken is hun niet vreemd, vandaar ook de verhuisperikelen. Nog even en dan nemen ze hun intrek in een gloednieuw, knap appartementje in het al even knusse stadje D. Mieke is resoluut en druk bezig met de stijlvolle interieurinrichting. Over de gave om warme en aparte toetsen aan te brengen, beschikt ze zonder enige twijfel. André keurt zonder morren de plannen van het vrouwtje goed en geeft gedwee de aanzet tot praktische uitvoering.

Ze kijken echt hoopvol hun vernieuwde toekomst tegemoet. Slechts één vraagje blijft momenteel nog onbeantwoord: zal André zijn mooi aangelegde, piekfijne tuintje niet missen?

Alhoewel, in het idyllische D. ligt er een gigantische tuin te pronken om eindeloos van te genieten. Het is hen gegund, maar één ding staat vast: missen zal ik ze, dat is toch menselijk.

Ik wens onze vertrekkende buren van ganser harte nog een ongestoord en erg lang leven toe!


20:57 Gepost door loretta rose | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

awel, ik wens hen dat ook!

Gepost door: dinges | 09-12-05

nostalgie te koop? heb ook zo'n gevoel tav "incognita", ze is weg op missie, ik mis haar erg.

x,
zus

Gepost door: zusje | 10-12-05

De commentaren zijn gesloten.