13-12-05

weggelopen

Gisteren had ik me vast voorgenomen om onze lederen zitmeubels eens een onderhoudsbeurt te geven. Hoognodig, want aan de voorgeschreven drie ledervoedende behandelingen kom ik dus dit jaar ook weer niet. Toen ik vanochtend uit mijn bedje klom, was ik al veel minder overtuigd van mijn geplande bezigheden. Het ontbijt gunde me de tijd om even af te dwalen. 
Zo ontsproot ook het simpele maar aanlokkelijke idee om eerst een bezoekje aan "Carrefour" te brengen.

Manlief had toch haargel nodig of niet? Niet gedraald dus en blijgezind, mijn taak voor me uitschuivend, ging ik een ontspannen voormiddagje tegemoet. Ter plekke nam ik ruimschoots mijn tijd in de boekenafdeling. Lieve hemel, nog zoveel titels en auteurs lokten lachend en lagen klaar om gelezen te worden. Langzaam zette ik mijn afleidende kijktochtje verder om uiteindelijk drentelend aan te schuiven bij de "max.10 artikelen" kassa. Bij thuiskomst leek ons bleek matglanzende zitstel me troosteloos aan te kijken. Oh jeetje, wat een confrontatie! Kon ik er maar snel weer vanonder muizen? Oef, een open kans bood zich aan in de plotse thuiskomst van mijn man.Vliegensvlug trok ik mijn adidas-outfitje aan en mocht ik enkele pisterondjes met hem aanpikken. Wij babbelden alle schuldgevoel de wereld uit, al lopend kost dat geen moeite.
Hopelijk was de endorfinetoevoer ruimschoots voldoende om morgen (of overmorgen?) vrolijk fluitend mijn uitgestelde klus te klaren. Ach ja, waarom zoek ik toch steeds meer naar excuses of laat ik me telkens weer verleiden tot leukere bezigheden als er gepoetst of gekarweit moet worden? Na de snelle uitvluchten en leuke ontsnappingen rest er dan wel het doorprangende schuldgevoel. Gelukkig is er dan mijn reddende kerel die me troostend bijstaat en belooft dat hij het poetswerk wel voor zijn rekening zal nemen. Effe meegeven, hij doet dat meestal op zaterdag als ik weer op stap ben, met mijn ma. Oei, ben ik dan echt onverbeterlijk? Nee toch!
 

20:03 Gepost door loretta rose | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Bedankt voor de troostende woorden gisteren.
lieve groetjes
Vlindertje

Gepost door: Vlindertje | 13-12-05

Karweitjes Ik zou ook liever een paar dikke boeken lezen dan zo'n rotkarweitjes te doen. Veel leuker toch..tasje thee en koekje erbij..veel hebben we niet nodig om content te zijn hé.

Fijn weekend meid !

Gepost door: Nadia | 16-12-05

spiegeltje hoikes, zeer herkenbaar

ik heb er ook een bloedhekel aan: ge zijt goed bezig, nie veranderen hé.

Gepost door: elsie | 16-12-05

De commentaren zijn gesloten.