15-01-06

collegiaal getafeld

Vrijdagavond waren we met een bijna voltallige laboploeg  in een rustiek Leuvens restaurantje  aanbeland.  Naar jaarlijkse traditie organiseerde onze “lady feestcomité” het nieuwjaarsetentje voor wat men noemt de bazen en hun personeel. Lekkere kwestie van mekaar eens buiten de hectische werkuren in een ontspannen kader te ontmoeten. En ja, een klein aperitiefje volstaat bij de meesten al om een vrolijk en lacherig sfeertje op te wekken. Iedereen glundert, kijkt schoon vriendelijk en praat honderduit. Ook naar goeie, jaarlijkse gewoonte wordt er gunstig gemanoevreerd  en tactisch voorgesorteerd als we aan tafel dienen aan te zitten. Wie voelt zich dit jaar geroepen om de grote baas te flankeren en de gaten in de gesprekjes op te vullen? Zelf ben ik al enkele keertjes in de prijzen gevallen en mocht ik aan de eretafel plaats nemen. Ik moet wel toegeven dat onze eerder introverte baas na een glaasje wijn toch ook een leuke anekdote aandurft en zelfs goed en gul kan meelachen. De avond bij uitstek dus om één en ander los te weken uit het (onschuldige) sérieux van onze stille Jan, een eerder wetenschap-pelijke man. Bij deze nadere en bijna familiaire kennismaking blijkt hij zelfs makkelijk benaderbaar, dus ook maar een mens met zijn eigen besognes (zo blijkt). Ik stoor me niet aan dezelfde kliekjes die steeds weer samenklitten, ieder heeft recht op eigen keuze bij deze vrijblijvende samenkomst. Gezelligheid is troef, dat moet het motto zijn. Ik zit hier goed en geniet met volle teugen. Wat is de wereld simpel als we alles losjes laten draaien.
Na dit culinaire en sociale nieuwsjaarsgebeuren kunnen we er weer een jaartje (samen sterk!) collegiaal tegenaan. Een mooie traditie die de cohesie tussen de mensen vreedzaam versterkt.

Bedankt lady feestcomité, bedankt lieve collega’s, bedankt baasjes groot en klein (merci mij?)

18:45 Gepost door loretta rose | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

beter... collegiaal tafeleln.... dan illegaal....

Gepost door: snellen | 15-01-06

Thx voor de fijne reactie!

Gepost door: dinges | 15-01-06

Aan tafel! Je hebt me er net doen aan herinneren dat ik nog maar eens een vzw'tje moet organiseren (het maandelijks etentje met oude schoolvrienden). Deze traditie houden we al jaren vol ... en weet je ... de beste plaats is aan een goeie tafel, in goed gezelschap, niet?

Bedankt voor je reaktie. Leuke blogs, trouwens, ik kom nog wel eens bijlezen.

Groetjes, P.

Gepost door: Novemberboy | 16-01-06

graag gedaan Fijn dat toch iemand mijn inzet voor het nieuwjaarsetentje kan apprecieren. Na al die jaren is het wel eens leuk dat er, al is het maar één collega zegt, bedankt ik heb ervan genoten. Bedankt Loretta, waren er maar meer collega's zoals jij.

Gepost door: je collega | 17-01-06

De commentaren zijn gesloten.