17-01-06

geen ellende, lente!

 

Daarstraks kreeg ik een lange verrassingsmail van mijn knappe petekind. We zien mekaar weinig, té weinig misschien. Hebben we het allebei dan echt te druk in ons kleine leventje?

Uit haar mailtje blijkt alleszins dat haar dagen overvol zitten. Uit werken gaan, cursussen volgen en bijgevolg ook nog studeren, aerobic-les geven, zelf fitnessen,  af en toe een joggingske inlassen… Haar appartementje en de bijhorende (minder leuke) kluskarweitjes durven er al wel eens bij in te schieten  Toch kiest zij bewust voor al deze activiteiten. Haar jonge bestaan kende zeker zijn hoogtepunten maar haar ingeslagen pad doorkruiste ook een paar dipjes en dalletjes. Heel bewust gaat ze nu uitdagingen aan. Ze wil het eigenlijk zelf aan den lieve lijve ondervinden en uiteindelijk zelf bepalen wat ze in en met haar verdere leven wil. Geen must van om het even welke buitenwereld, haar binnenwereld zal de essentiële dingen bepalen. Een terechte en intelligente keuze, lijkt me zo.

Ze geeft toe dat er soms onvatbare chaos heerst in dat mooie hoofdje van haar, maar dan trekt ze strak weer ten strijde om orde te scheppen in dat warrig dansende brein. Mentale zuivering, psychologische ruimte en fysieke ontlading zijn een paar erg belangrijke én bewuste opstapjes die haar de nodige energie geven om optimaal en positief te functioneren. Mijn petekind lijkt dan toch over het gezonde bewustzijn te beschikken om de touwtjes autonoom in handen te nemen, ik ben oprecht blij voor haar. Wie ben ik om hierover te oordelen, we doen het ieder naar ons best vermogen en “perfectie is niet van deze wereld”, dat weet ik en dat weet zij evengoed.  Maar ik was (en ben !) bezorgd om haar, daarom dit klein epistel. Goed bedoeld.

Hé meid, wanneer gaan we nog eens samen een avondje bijkletsen? Je weet, je bent welkom.

22:29 Gepost door loretta rose | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

mooi zo graag gelezen, wel herkenbaar, de boodschap is dat er altijd hoop is voor wie zich wil hertunen, vraagt wel veel moed, karakter én volhouden.

euh, je bracht me op vaag ideetje voor eigen blog, misschien tot schrijfs.

GX

Gepost door: Girly X | 20-01-06

@GX hoi Girly, waarop wacht je om een eigen blogje op te starten?
geef je een seintje als het zover is?
groetjes

Gepost door: loretta | 21-01-06

De commentaren zijn gesloten.