28-01-06

afro met Roland

 

Vrijdagavond samen met vriendin Y. naar de Leuvense stadschouwburg geweest. Het optreden van “Roland en Yunasi” was voor ons beiden niet meer of minder dan een gok.

Maar van bij de eerste tonen wisten we dat het goed  zat. De kleurrijke negermensjes uit Nairobi gooiden meteen hun Afrikaanse vibes in de zaal. Vol overgave bespeelden zij hun autentieke instrumenten, zongen veelstemmig  hun afro-muziek en lieten hun lenige lijven aanmoedigend dansen op deze ritmische klanken. En het werd enkel beter toen onze Roland deze vocale groep kwam versterken. In grappig Afrikaans habijt bespeelde hij de electrische gitaar en vermengde zijn rauwe stem zich op gevoelige wijze met de doorleefde klanken van Yunasi.

Wat we hoorden en zagen was echt wel de perfecte harmonie. Het was een meeslepend mooi en buitengewoon muziekspektakel. Mijn vriendin en ik genoten tot de allerlaatste  klanken wegstierven. Het was toen omstreeks halfelf. We zouden als afronding van de geslaagde avond nog een drankje nuttigen. Op dat moment werd ik opgezoemd op mijn gsm. Ik kreeg mijn hoogst verbaasde partner aan de lijn. Na een lange werkdag had hij bij thuiskomst de woning verlaten aangetroffen. Toen hij mijn vrolijke stem en het prettige rumoer op de achtergrond hoorde, viel meteen zijn muzikale euro. Hij had nochtans kunnen weten waar ik vertoefde want hijzelf had zijn inkomkaartje voor het optreden noodgedwongen doorgegeven aan mijn toffe gezelschapsdame. Met een nog warm nazinderend en opgewekt gevoel kon de bittere nachtkoude ons geeneens deren toen we omstreeks middernacht huiswaarts keerden.
De muzikale buit was binnen, die nacht droomde ik nog exotisch mooi van Afrikaanse ritmes.

 

23:05 Gepost door loretta rose | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

.. :-)

Gepost door: evy | 28-01-06

Wat een heerlijke manier om een avond door te brengen.
Natuurlijk mag je mij linken.
groet

Gepost door: Purplerose | 29-01-06

via purple rose.... hier terecht gekomen en zier er leuk uit!! Ok je avondje uit klinkt leuk, fijn dat je zo genoten hebt!
Groetjes anita.

Gepost door: anita | 29-01-06

dinsdag ),,( ) ( ),( )
( ';' ) (';' )
-(. )- -('.')- kom je een fijne dinsdag wensen , groetjes lien
I I II

Gepost door: LIEN | 31-01-06

:-) Even komen piepen hier leuke blog
groetjes Ninne

Gepost door: Ninne | 31-01-06

De commentaren zijn gesloten.