20-02-06

ochtendabsurdisme

Elke werkweekdag start ik rond het klokje van zeven de wagen richting ziekenhuis. Ik doe dit traject ondertussen twee jaar met de auto. De meer dan twintig voordiene jaren nam ik steevast mijn fiets om de verplaatsing naar mijn werkplek te maken. Ik stoorde me toen niet aan welk weer dan ook.Het mocht pijpenstelen regenen, de wind mocht krachtig te keer gaan, de vrieskou mocht mijn voeten verkleumen of ja het zonneke mocht mijn huid zachtjes strelen…ik nam het er allemaal bij en fietste er gedreven op los.
Tot ik het dan ineens beu was om me in het zweet te peddelen. Ik probeerde nog even het openbaar vervoer te promoten door met de lijnbus mee te pendelen. De hang-, trek- en duwtoestanden op de overvolle bussen was ik na een paar maanden ook meer dan zat.
Dus zo ben ik, eerlijk gezegd, ‘gemakzuchtig’ op de in onze garage gepar-keerde auto overgestapt. Nu begeef ik me dus ook autorijdend op het als-maar voller en drukker wordende wegennet. Mea culpa? Hola, wie werpt de eerste steen? Ik bekijk het nog wel, als de files toch te eindeloos lang worden, wie weet wat?
Maar ondertussen luister ik tijdens mijn morgenritje rustig verder naar het radionieuws en daarna naar het ochtendprogramma op Stubru. Ik geniet van de tussendoortjes van Wim Oosterlinck en Heidi Lenaerts. Onbegrijpelijk hoe monter wakker en absurd deze twee spraakwatervalletjes zo vroeg op de ochtend al zijn. Ik hou van hun vlotte ping-pong-stijl, hun spitse humor. Ze bezorgen me ’s morgens (alleen in mijn auto-drijverij) steevast de nodige lachkriebels. Die twee weirdo clowneske radio-mensjes leveren me een hilarische portie binnenpret. Zelfs hun provocerende kantje-boordje-replieken neem ik er zonder moeite als ochtend-pepvitamines bij.
Zo is de matinale toon ludiek gezet, aan mij om hem vast te houden.

 

22:11 Gepost door loretta rose | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

°°° Ik kan het me nauwelijks voorstellen dat ik 6 jaar lang elke morgen om 7u naar het station fietste en daar de trein nam naar school. Nu heb ik een heerlijk lesrooster waar ik nooit voor 9u moet opstaan!

Gepost door: Norah | 20-02-06

.-) Even komen bijlezen ,je gaat nu met de auto maar je loopt nog dus blijf je sportief en spannend dat je zoon zo ver weg is nu
Lieve groetjesNinne

Gepost door: Ninne | 21-02-06

:) Toch gezellig he? In de file staan ...

Gepost door: dinges | 21-02-06

:-) Gisteren nog in de file gestaan ... misschien stonden we naast elkaar :-)

Fijne avond nog!

Gepost door: Novemberboy | 21-02-06

.. GOEDEMORGEND . NOG EEN HELE FIJNE DAG VERDER LIEFS LIEN

Gepost door: LIEN | 22-02-06

De commentaren zijn gesloten.