25-02-06

suske op de sukkel

 

Onze poes Suske wordt in april veertien jaar. Hij is altijd een stevig en karaktervol baasje geweest. Hij verdraagt geen rivalen op zijn territorium en gaat een luid en stoer gevecht niet uit de weg. Hij is dan ook enkele malen serieus toegetakeld uit de strijd gekomen. Maar hij is een harde en zijn terrein-instinct blijft de overhand houden. Voorts schuift ons Suske ook als eerste aan bij de geringste beweging in de keuken.  Hij denkt, naast zijn ronkende slaapjes door, vooral aan zijn buik. Dat was er ook aan te zien. Toen de balans ooit naar de zeven kilogram uitweek, was een beetje regime niet overbodig. Nu echter hoeft dat dieet niet meer want sinds een paar weken is onze poes wat ziekjes en vermagert ze zienderogen. Braken en diarree, ja ook poezen kunnen er last van hebben. Een eerste bloedanalyse bracht gestoorde levertesten aan het licht. (Nochtans alcohol is niet zijn favoriete drank!) Een week antibiotica en Primperan voor Suske, maar geen verbetering in de spijsverterings-klachten. Tweede bloedname, geen sinecure bij koppig krabbend, klauwend en bijtend Suske. Het lukte pas toen we hem met drie in bedwang hielden.
De bijkomende onderzoeken hebben de oorzaak van zijn problemen wel aangetoond. Een te fel werkende schildklier! Ja, zoiets bestaat dus niet enkel bij het mensenras. Ook bij dieren kan dit euvel medicamenteus verholpen worden. We zullen op het voorstel van de veearts ingaan en de behandeling starten. Zoniet zal onze poes alleen maar zieker worden en dat willen we zeker voorkomen. Hij is toch sinds jaren ons trouw en  aanhankelijk huisdier, dus vanaf vandaag krijgt Suske zijn voorgeschreven medicatie.

Hoe we die twee pilletjes per dag er moeten inkrijgen, is een volgende vraag. Ook dat zal geen makkie zijn want Suske schrokt alles naar binnen behalve… ja, wat dachten jullie?

 

 

20:40 Gepost door loretta rose | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Thx! Bedankt voor je verjaargadswens Lorettarose!

En ja, pilletjes in poezen krijgen is geen makkie. Ik plet ze en meng ze onder een vleesbrokje. Misschien zo eens proberen?

Nog een fijne zondag LorettaRose!
Lieve groetjes van Fleur

Gepost door: Fleur | 26-02-06

*** Hopelijk wordt je poesje vlug beter , altijd zielig hé als ze wat mankeren
GroetjesNinne

Gepost door: Ninne | 26-02-06

poezen zijn toch vreemde dieren... Hoewel ze graag onafhankelijk blijven, houden ze toch wel van een warme thuis. 't Is al lang geleden dat ik nog poezen heb gehad, imjn broer is jammer genoeg allergisch, dus houden we het bij honden :)

Gepost door: Norah | 26-02-06

Thx voor je reactie he :)

Misschien dat jullie Suske het pilletje wilt innemen met een beetje vlees?
Liefs van
vrouwke

Gepost door: vrouwke | 27-02-06

De commentaren zijn gesloten.