27-02-06

on the rock's

Vorige vrijdag kreeg ik nog een recente concertagenda van Ancienne Belgique in mijn mailbox. M. en ik gaan geregeld naar optredens en volgen geïnteresseerd de programma’s van AB en Botanique in Brussel. Ook Leuven heeft nu naast de ietwat stijve stadsschouwburg een concertzaaltje bijgekregen. De akoestiek is in ‘Het Depot’ alleszins beter dan in de ruime Brabanthal waar af en toe ook megaconcerten plaatsvinden. Daar zagen en hoorden wij een paar jaar terug een goede Nick Cave.

M. heeft een pak meer achtergrondkennis wat muziek betreft. Gretig als ik ben, sla ik geen enkel van zijn voorstellen af. Ik wil mijn muziekhorizonten steeds verruimen en nieuwe geluiden ontdekken.

The Cardigans, een zweedse popgroep, komen in april naar Brussel. Een aanrader. M. zag deze zwoele scandinaviërs, met zangeres Nina Persson, al eens aan het werk in de Botanique.
Brussel overspoelt ons echt met hun aanbod aan muzikale ‘musts’. Zo zijn de Hallen van Schaarbeek ook een vaste stek. We zagen er ooit een magnifieke Beck aan het funcky werk en vooral een memorabel optreden van Zita Swoon. Ik hou enorm van de stem, de muziek, het charisma van Stef Kamil Carlens. We hoorden hem en zijn band trouwens al enkele malen live. Knap, niet alleen muzikaal maar ook een mooi (sexy) kijkspel.

Ondertussen speelt hier in de woonkamer zachtjes en veelbelovend  ‘Long gone before daylight’ van The Cardigans. Ja, dat concert wil ik zeker meepikken. Spijtig dat M. niet meekan, hij moet werken de avond van dit optreden.

Zullen we dan misschien samen een gok wagen op het geplande optreden van countryzangeres Lucinda Williams in november in de Brusselse AB? Ik ga alvast tickets bestellen want deze Amerikaanse dame belooft ook een ‘niet te missen’ concert.

 

22:47 Gepost door loretta rose | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

*** hey , ben even komen bijlezen , alvst een fijne dag toegewenst , groetjes lien

Gepost door: lien | 28-02-06

:-) The Gardigans is genieten ,hier in Antwerpen kennen ze alleen mega optredens de laatste tijd clousau en konsoorten
Groetjes Ninne

Gepost door: Ninne | 01-03-06

heej! Vlotte schrijfstijl!
Eerste keer dat ik hier op bezoek kwam, maar zeker niet de laatste keer.

Gepost door: kaatje | 01-03-06

flink ola je hebt deze week flink je best gedaan met schrijven
Maar is in orde ik ben bij :-)
jean

Gepost door: jean | 02-03-06

De commentaren zijn gesloten.