07-03-06

sport als afrodisiacum

 

Dat ze zoonlief in Zuid-Korea blijven aanstaren als de vreemde Europeaan met zijn Koreaanse meisje stoort hem eigenlijk niet. Het valt hem wel op, ook nog na zijn vijfde trip oostwaarts. In onze westerse maatschappij zijn gemengde koppeltjes wel meer ingeburgerd in het straat-beeld. Hier wordt nog nauwelijks omgekeken als een Aziatisch meisje met een inlandse jongen rondwandelt. Zijn wij van nature onbevangener van geest of stellen wij, avontuurlijke wester-lingen, ons minder streng op tegenover mogelijke vermenging van culturen en rassen? Soit, V. trekt er zich niet veel van aan en wil in de zomer terug bij zijn vriendin Hana op bezoek. Nog even afwachten of zijn verlofaanvraag voor augustus wordt toegestaan. V. hoopt alvast van wel. Op 27 augustus wordt in Korea ook een Ironman (*) georganiseerd en V. wil zich daar aan een deelname wagen. Zoon V. is recreatief triatleet en nam reeds aan meerdere kwart- en een paar halve triatlons deel hier in ons belgenlandje.

Nu vind ik persoonlijk een ganse triatlon net iets van het goede te veel. Ik ben heel fier op mijn sportieve zoon en bewonder zijn trainingsmoed, zijn uren van intensieve inspanningen en zijn wedstrijdprestaties. Maar ik vraag me wel af of de combinatie van zwemmen, lopen en fietsen over de volledige afstand niet te veel vergen van een zelfs tot in de kleinste finesses afgetraind, jong mensenlichaam. Met mate sporten is gezond, het mag zelfs eens pijn doen, dat weten we allemaal, inclusief ik… Maar tja, wie ben ik finaal om te oordelen over andermans doelstellingen en sportieve betrachtingen? Ik hoop dat V. er nog eens over nadenkt alvorens tot actie over te gaan. Moest hij toch deelnemen aan de triatlon in Korea, moet ik als mama-fan spijtig wel verstek geven. Maar ja, daar zal zijn lieve Hana dan wel klaar staan om haar belgische vriendje (letterlijk?) op te vangen. Het worden weer spannende sporttijden ten onze huize.

 

(*) een volledige traitlon bestaat uit: 3800m zwemmen – 180km fietsen – 42km lopen

 

 

21:00 Gepost door loretta rose | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

hallo Amaai je zoon vliegt er meteen goed in zo trainen
Ik wens je een fijne internationale vrouwensdag
groetjes Ninne

Gepost door: Ninne | 08-03-06

Too bad that I don't understand Flemish I really gotta learn Flemish, right?

Although I could see my name and some words that I think, at least I think ;-) understand and I'm sure it's about Vinnie and me having holidays in Korea.

And also I think it's about Vincent that's gonna challenge himself on Triathlon held in Jeju Island coming August. Am I correct? hehe~

Visit my homepage if you have time as well : www.cyworld.com/babuhana
I posted some pictures of Vinnie and me on holiday.

Gepost door: Hana | 09-03-06

De commentaren zijn gesloten.