09-03-06

tandarts flash-back

Vandaag had ik afspraak bij de tandarts. Het was ondertussen weer twee jaar geleden en een controle was eigenlijk wel aan te raden. Zoals zovelen, durf ook ik een tandartsbezoekje steeds maar uitstellen. Alhoewel, ik ben niet bang voor dat prikje en al helemaal niet bang van mijn tandarts. We kennen mekaar al sinds vele jaren. We noemen mekaar bij de voornaam. Hij is een leeftijdsgenoot, zelfs een dorpgsgenoot. We zaten nog samen in de kleuterschool. We speelden samen in de zandbak, kneedden aan eenzelfde tafel plastecine, stonden met onze geplastifieerde schortjes naast mekaar aan de schildersezels. Maar op de bank was het meestal Martin, een andere jongen, die naast me zat. Ik herinner me Martin als geen ander. Martin droeg meestal zo’n zwart-blinkend schortje. Zijn halfopen mond gaf steeds de nodige inkijkruimte en slierten speeksel ontsierden constant zijn schilferige kin. Glibberige snottebellen zochten zich zonder moeite en gedurende meerdere seizoenen een weg naar het onschuldig openstaande mondje. Zijn rechtopstaande blonde piekharen zouden zelfs toen niet met extra-strong styling gel in bedwang te houden geweest zijn. Hij sprak ook onduidelijker dan de andere klasgenootjes. Zelfs als kleuter, zag ik dat er met Martin iets mis was. Hij was een simpele maar doorbrave en lieve jongen. Martin ben ik na de kleuterschool uit het oog verloren, zijn beeld blijft me wel bij.  Hoe zou het trouwens zijn met Martin? Welke voorspelbare klappen deelde het leven hem uit? Ik ben bevreesd dat hij meer dan zijn deel kreeg. De voorbestemdheid was er alleszins. Ik had het misschien aan mijn tandarts kunnen vragen. Ik vraag het hem volgend jaar wel.
Terug naar de eigen sores, de averij aan mijn gebit viel uitermate mee. Met één stijf-verdoofde lip en één nieuwe vulling ben ik er weer voor een jaartje vanaf. Gelukkig maar want echt ontspannen lag ik nu ook weer niet in die tandartsstoel, wie wel trouwens?

Maar ja, waar is Martin?

 

 

20:00 Gepost door loretta rose | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

Commentaren

Tandarts Ha Loretta, goed dat je me er aan herinnert ... 't moet ongeveer een jaar geleden zijn dat ik de tandarts heb bezocht ... de jaren gaan te snel :-( ik hou ook niet van de tandarts.

Groetjes, P.

Gepost door: Novemberboy | 09-03-06

:-) Ik heb dat ook soms dat ik denk hoe zou het met die en die gaan
mensen waar je toch een lange tijd in je jeugd op de schoolbanken lief en leed en fantasiën mee deelde
Ik wens je alvast een fijn weekend tot na mijn weekje verlof
groetjes sninne

Gepost door: Ninne | 10-03-06

hahah neen er zijn leukere plaatsjes dan een tandartstoeltje en ik weet waarom, omdat ik terug aan een nieuw gebit toe ben:-) have a great wekend

Gepost door: willly | 10-03-06

¨*** Leuk weekend gewenst. Groetjes....enne bedankt om effe langs te komen.

Gepost door: stropke | 10-03-06

ben jij dat zijn die foto's links in je blogje allemaal van jou?
Prachtig lichaam mischien mogen we iets meer verwachten deze zomer?

Gepost door: anoniem | 11-03-06

@anoniem jaja, de foto's worden aangepast al naargelang het seizoen!

doei, loretta

Gepost door: loretta | 11-03-06

ik niet heel goed dat er nog lucinda williams-fans zijn. dan zien we mekaar misschien in november? maar ik ben alvast die martin niet. nog een fijne zondag.

Gepost door: martin | 12-03-06

bijna vergeten ik was nog bijna vergeten je te feliciteren met je stijl.

Gepost door: mooi | 12-03-06

Gelijk heb je, niemand gaat graag naar de tandarts. Bedankt voor uw bezoekje en tot blogs.....

Gepost door: stropke | 12-03-06

tandartsen bah, ik ontwijk ze als ik kan, maar eigenlijk ben ik al veel te lang niet mee geweest...

Gepost door: Norah | 12-03-06

hopelijk ik hoop op een heel hete zomer en neem je op je woord :-)
je zal het drukst bezocht blogje hebben

Gepost door: anoniem | 13-03-06

De commentaren zijn gesloten.