13-03-06

trieste anti-climax

Het weekend was behoorlijk druk. Ik had weekend-dienst en was zaterdag en zondag al vroeg uit de veren. Bij thuiskomst van mijn werk wachtten er nog allerlei karweitjes. Minder leuke klussen zoals een vuile-modder-kleren-was, want V. was op moun-tainbike-weekend geweest. (Even vermelden dat zijn weekend niet echt geslaagd was wegens het glad-besneeuwde parkoers en de daarbij horende ijskoude temperatuur. Van behoorlijk fietsen was nauwelijks sprake geweest!). Maar naast de huis-houdelijke opdrachten zocht ik ook naar wat leuke afleiding. Zo plande ik ook weer een bezoekje aan de orangerie van collega Edwige. Het was een ontspannen uitstapje, ik genoot van de knusse sfeer in haar aantrekkelijk interieur-etablissement. Ik laat me graag verdwalen tussen de mooi geëtaleerde hebbedingetjes, de verleidelijke bloempjes en aparte plantjes die haar “pure schoonheidswinkel” te bieden heeft. Het was weer archi-moeilijk om een keuze te maken uit haar talrijke lente-aanbiedingen.

Om het weekend in rust af te ronden, nam ik nog even diagonaal de kranten door.  Ik wou wat vroeger naar bed om de nieuwe week met fris gemoed aan te vangen. M. had nachtdienst, dus zijn gezelschap moest ik toch missen. Reden te meer om vlug onder de wol te duiken. Maar dan kwam dat éne familietelefoontje met erg droevig nieuws, ik was meteen klaarwakker. Een sterfgeval, vrij plots, veel te jong… De dochter van mijn nicht Mella kreeg een hersenbloeding met fatale afloop. Zulke akelige dingen lijken meestal elders te gebeuren, tot vandaag… En dan staan we wel even voor een harde en droeve realiteit. De confrontatie met pijnlijk verdriet, met afscheid nemen, met onbegrip, met weerloosheid… Het hield me intriest bezig, de vermoeidheid was nog aanwezig maar de slaap was verdwenen. Het weekend had prettiger kunnen eindigen en maandagmorgen had me vrolijker en meer uitgerust kunnen toelachen. Het leven was weer even lijden.

 

 

 

19:38 Gepost door loretta rose | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

&&&& sterkte ..... groetjes lien

Gepost door: lien | 14-03-06

Triest Mensen om je heen verliezen is altijd hard, zeker als het onverwacht is ... veel sterke!

Gepost door: Novemberboy | 14-03-06

:-( Dat is inderdaad schrikken...
Veel sterkte!

Gepost door: kaatje | 14-03-06

Veel sterkte... Ik kwam voor de eerste maal op je site, vind het dan ook enorm jammer dat ik direct zo'n slecht nieuws te lezen krijg!!!
Lieve groetjes

Gepost door: Veronique | 14-03-06

De commentaren zijn gesloten.