21-03-06

winterbang, lentedrang

 

Ik ben een waar lentekind en eigenlijk meer nog een echt zomermeisje. Niet te verwonderen dus dat ik het betreur zo lang op mijn honger te blijven zitten dit jaar. Vandaag, met aanvang van de langverwachte lente, had ik een hoopvol dagje vrij. Groot was de teleurstelling toen de grijze hemel zich maar niet openplooide om het felbegeerde lentezonnetje een kleine kans te geven. Het was nogmaals een ijzig-koud dagje, dat was overduidelijk bij aanvang van onze looptraining. Gewapend met de nodige anti-koude accessoires zoals hoofdband, handschoenen en zweetdoorlatende (!) onderkledij, leken de spieren en de gewrichten na enige tijd toch voldoende weerwerk te bieden tegen de schraal aanvoelende wind. Dit hartverwarmend sportief tussendoortje nam niemand mij nog af.  Maar mijn gedroomde leesuurtje lekker beschut in het namiddagzonnetje mocht ik vergeten. Ach, wat tracht ik toch naar die heerlijk, zachte zonnedagen, gezellig in ons kleine tuintje, met wat leesvoer bij de hand. Dat is echt genieten voor mij. Of gewoon wat lekker tuinieren, in datzelfde beperkte gazon- en bloemenperkje,  zou zoveel aanlokkelijker zijn bij wat zachte zonneschijn. Samengevat: alle karweitjes en huishoudelijke taken zouden gezwinder en vrolijk neuriënd uitgevoerd worden als er toch maar een paar bestendige straaltjes zon tussen de wolken zouden priemen.

Maar trachten we niet allemaal naar dat beetje licht en warmte vanuit de hemel…

Ik blijf hopen want de grijze lucht begint wel op mijn humeur te drukken. De winter moet toch “eens” zijn brutale plaats inruilen voor dat volgend leuk seizoen.

Daar komt de lente, daar komt de zon… misschien vanaf volgende week, of morgen reeds?

 

 

21:16 Gepost door loretta rose | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

*°*°*° Het zonneke is er!
Welliswaar een dagje later, maar geniet ervan :-)

Gepost door: zuchtje | 22-03-06

* Ik wens je een zonnige woensdag Lentekind
Groetjes Ninne

Gepost door: Ninne | 22-03-06

ZON !!! Heerlijke dag vandaag ...

Gepost door: Jo | 22-03-06

Zonnetje Heerlijk zonnetje vandaag in aan de ksu en in Gent ... wel nog beetje erg koudjes ... maar 't is een mooi begin!

Gepost door: Novemberboy | 22-03-06

De commentaren zijn gesloten.