25-03-06

salut buurman

 

“Of ik ging paardrijden?” begroette mijn bejaarde moedertje me deze namiddag. Ze keek bedenkelijk naar mijn strakke jeans en lange rijlaarzen. Zo maakt ze vrij vaak directe opmerkingen over mijn uiterlijk vertoon. Mijn kledingkeuze en kapsel lijken haar soms iets te hip en dat zal ik, met koppig herhaalde regelmaat, geweten hebben. Meestal lach ik gul haar aanmerkingen weg waarop zij dan hoofdschuddend meelacht. Grappige confrontaties soms, ik til er liefst niet te zwaar aan.
Ik ben ook meteen op mijn hoede als ze informeert naar onze nieuwe, alleenwonende buurman. Ja, ik had vorige week uitgebreid kennis met hem gemaakt. Buur Filip is een vriendelijke en praatgrage vrijgezel, ook een lichtjes “besnorde” man. Hij gaat ons wel eens uitnodigen maar momenteel is zijn zitmeubilair nog niet compleet, nog even geduld dus. Met enige onge-rustheid in haar stem maant mijn moederke me aan terughoudend te zijn om hem bij ons uit te nodigen. Je weet maar nooit, een man alleen! Ik probeer haar gerust te stellen en zeg haar dat ik absoluut geen duistere plannen heb, een principe (!) Uiteraard kent zij ook mijn toegewijde man waarmee ik gelukkig mijn frivole leventje kan animeren.
Wat een snode scenario’s spelen er zich toch af in dat warrige hoofd van mijn oude ma… Ik begrijp haar bezorgdheid, ze waakt nog steeds over het welzijn van haar kinderen . Het weze bij deze gezegd: ma, ik hou niet van mannen met snorren, zelfs niet van onbesnorde concurrentie! De vraag is maar: zou deze slappe argumentatie kunnen volstaan om haar ongeruste geest te sussen? Ik heb zo mijn twijfels, wordt misschien vervolgd. Salut buurman.

 

 

21:33 Gepost door loretta rose | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

* Toch lief van je moeder dat ze zich nog zorgen maakt over haar volwassen dochter ,ja moeder benje voor hel je leven hé
Fijne zondag nog

Gepost door: Ninne | 26-03-06

*°*°* Zijn het mss haar eigen fantasietjes waar ze schrik van heeft :-)
Nu serieus, mijn ma is dezelfde, maar ze word regelmatig meegetrokken door haar 5 kinderen naar de real world...We proberen ze up to date te houden.Is soms een boel werk,maar het loont ....als we iets geks doen in haar ogen ...gibbert ze het regelmatig weg met een ondeugend glimlachje.
fijne zondag nog.

Gepost door: zuchtje | 26-03-06

*** Ze zou u nog op ideeën brengen! :-)
Maar het is wel lief. 'k Zou ook wel zo'n bezorgde moeder willen...of gewoon een moeder. Geniet van haar zo lang het kan!
Fijne zondag.

Gepost door: lievekeh | 26-03-06

Bedankt... Voor je lieve wensen.
Nog een fijne zondag gewenst.
Lieve groetjes leekske

Gepost door: leekske | 26-03-06

OEPS... Ik kon ook mijn mond houden natuurlijk, maar blink toch liever uit door 'vertraging' . Bij deze dus : GELUKKIGE VERJAARDAG .

Een rond getal... ? Zolang je niet méér betaalt voor de kaarsen dan voor de taart is er geen enkel probleem.

Gepost door: Zeno | 26-03-06

Hihihi... ... je zou zo mijn collega kunnen zijn! Haar moeder doet precies hetzelfde! ;-)

Nog een fijne zondagavond Loretta!
Lieve groetjes van Fleur

Gepost door: Fleur | 26-03-06

De commentaren zijn gesloten.