31-03-06

"jong versus oud"

Sinds ik begon te werken is de groep collega’s verdrievoudigd. Ondertussen zijn er dan ook twee leeftijdscategorieën binnen het ganse team. Ik behoor tot de tweede en oudere groep.  Beleefdheidshalve noem ik de jongeren de eerste groep. Allemaal relatief hoor, dat zogezegde jong en oud, het gaat om (grosso modo) onder of boven de veertig vertoeven.
Om de zoveel tijd steekt een lichte onwennigheid de kop op tussen deze vage (euh) tegenstanders. Oei, een veel te zwaar woord, het gaat om behartigers van andere belangen.
De eersten hebben jonge kinderen en zitten krap in de tijd, de tweede zijn min of meer gesetteld, hebben wat levensruimte over. De eersten stressen vaker, de tweede (“wij”) zijn iets relaxer en, tiens, blijken in verhouding meer dan hun steentje bij te dragen en, dankzij jarenlange routine en ervaring, kwalitatiever te presteren.
Waar zit de fout, wie doet wat mis? Is dit structureel in een systeem ingebakken of gaat het om een gewijzigde mentaliteit? Ik blijf het antwoord schuldig wegens betrokken partij en zodoende wel subjectief. Vergis ik me als ik meen dat “mijn generatie” veeleisender is ten opzichte van zichzelf, de lat hoger legt, meer eer van zijn werk tracht te behalen? Zijn zij die tien of meer jaar na ons kwamen gemakzuchtiger en minder flexibel of gewoon het onbewuste slachtoffer van te veel welstand, een te materialistische samenleving, te veel luxe op te jonge leeftijd?
Wie beantwoordt deze vragen ivm een problematiek die ik ook elders, bij vrienden, hoor?
Of zie ‘ik’ spoken en ben ‘ik’ overwerkt? Okee, dan haak ik misschien wel voortijdig af.
Werk genoeg voor jongeren, laat ze zich maar bewijzen, ik leg me neer bij mijn ongelijk. 

 

22:08 Gepost door loretta rose | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Commentaren

* Heel herkenbaar op mijn werk zelfde situatie De jongeren komen hun dienstje doen ze zijn meer theoretisch veel bla bla en de oudere doen hun dienst presteren volle bak en zijn meer prachtisch aangelegt wat in mijn job wel belangrijk is .
Maar wie heeft er nu gelijk ?
fijn weekend nog Groetjes Ninne

Gepost door: Ninne | 01-04-06

Thx! Bedankt voor je felicitatie Loretta!
Ik wens je nog een fijne avond!
Lieve groetjes van Fleur

Gepost door: Fleur | 01-04-06

*** Bij mijn man zijn het ook de ouderen die van aanpakken weten en hard werken. De jongeren willen evenveel verdienen en weten nog niet goed wat hard werken is!
Bij mij op het werk is het wat andersom en zijn er bepaalde ouderen die denken dat ze hard werken maar in feite niets meer presteren!
Tja....
Fijn weekend!

Gepost door: lievekeh | 01-04-06

jong en oud ik denk dat het allemaal relatief is, je kunt er moeilijk absolute uitspraken over doen. je hebt allerlei soorten jongere mensen en je hebt allerlei soorten oudere mensen. luiaards, workaholics, rockers, dromers, nihilisten, utopisten, en zelfs bloggers!

Nog een fijne rest van de zondag.

Gepost door: martin | 02-04-06

Aangesproken ... Loretta,

Ik voel mij aangesproken ... wat betreft die jongere categorie :) ... dus ik spreek van aan de andere kant ... ik heb op mijn werk niet de indruk dat er een verschil op zit ... in alle categoriën zijn er luieriken en klagers, maar gelukkig ook mensen die er echt voor gaan, genot halen uit hun werk ... en ik moet je gelijk geven dat er onder de min 40tigers meer mensen zitten die te weinig kwaliteit bieden ... maar dat heeft een reden denk ik ... in die 5 jaar dat ik daar werk heb ik 3 herstructuringen meegemaakt ... wat ze kwijt willen gooien ze dus buiten ... en aangezien vooral jonge mensen worden aangeworven ... krijg je op den duur een filtering ... het kaf wordt van het koren gescheiden ... al zijn er altijd die weten te ontsnappen ... dat zijn die 40 plussers :-)

Gepost door: Noverberboy | 04-04-06

@ martin jij bent een heel wijs en nuchter man martin.

Gepost door: loretta | 04-04-06

@novemberboy misschien heb ik de situatie wat zwart-wit voorgesteld maar ik sprak ook enkel over mijn werkterrein en wil niet veralgemenen... voel je zeker niet aangesproken!

Gepost door: loretta | 04-04-06

Herkenbaar... Ik weet precies waar je het over hebt en deel dat gevoel !
Ik mis bij de jongere collega's ook een gebrek aan flexibiliteit, motivatie en beroepsfierheid. Als jongere collega's ' minder productief 'zijn, dan gaat het excuus van gebrek aan ervaring niet altijd op. Het zijn ook de persoonlijke inzet en toewijding die soms ontbreken.

Gepost door: Zeno | 04-04-06

De commentaren zijn gesloten.