03-04-06

zondagszonde

Gisteren zondag. Volgens de katholieke leer is zondag rustdag, een heilige dag waarop het verboden is om te werken. Vele wetten van het christendom heb ikzelf reeds jaren overgelaten aan hen die ze nog willen navolgen. Ik bedoel dit niet oneerbiedig. Elk individu heeft recht op zijn eigen geloofs-overtuiging. Ik stel me ook al jarenlang, inclusief weekend- en feest-dagen, ten dienste van de vele zieke mensen in het ziekenhuiswereldje.  Ik heb hier trouwens absoluut geen moeite mee!

En gisteren, inderdaad op zondag, heb ik thuis een ganse dag gepoetst! Niet mijn favoriete bezigheid hoor, ik weet wel beter en ken ook andere en meer verrijkende activiteiten. Maar af en toe zijn stofzuiger, zeemvel, emmer en dweil een must. Het was ook een kwestie van het onaangename aan het nuttige te paren. M. was gisteren de ganse dag uithuizig wegens, ja, weekenddienst! De ideale gelegenheid om eens voluit te gaan bij mijn geplande opruimingsdrang. Zo gedacht, zo uitgevoerd! Tegen zessen zag ons sobere huisje er kraaknet uit. Ik was fier op het hyper-blinkende resultaat, maar kwam zelf wel gekraakt uit mijn hevige poetswoede. Compleet uitgeteld en geveld door zware rugpijn moest ik de rest van de zondag plat op de zetel. Meerdere pijnstillers en een halve roman later, was mijn geteisterde onderrug nog steeds nadrukkelijk aanwezig. Zelfs inslapen, laat in de nacht, lukte niet omdat geen enkele lighouding comfortabel aanvoelde. Ik berustte in mijn slapeloze toestand, gelukkig had ik vandaag weer een dagje vrij. Tijdens mijn nachtelijke, met pijn doordrenkte, denkrondjes kon ik me ineens niet van de indruk ontdoen dat dit mijn welverdiende straf moet geweest zijn. De ‘goede god’ had me waarschijnlijk als ketter herkend en me door mijn ge-pleegde zondagswandaden weten te vinden… Ik overweeg ernstig om M. te vragen of hij de volgende poetsbeurt voor zijn rekening wil nemen. Aan hem de vrijblijvende keuze welke dag! Pasen?

 

 

19:38 Gepost door loretta rose | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

*** Als penitentie dan maar drie wees gegroetjes, een onze vader en tot slot akte van berouw! Nog een gezellige avond vereder.

Gepost door: emmy | 03-04-06

dag loretta mag ik je aan het lijstje toevoegen?

Gepost door: dave | 03-04-06

°°° Loretta,

Veel beterschap met je rug. Persoonlijk verkies ik zalf, boven het gebed, maar proberen kan geen kwaad ...

Groetjes, P.

Gepost door: Novemberboy | 04-04-06

bedankt hey lorreta..bedankt voor je leuke berichtje..ik zal mijn best doen samen met mijn man.hahaha..liefs pearlstar

Gepost door: pearlstar | 04-04-06

Pasen Da's vragen om narigheid hé..kuisen met Pasen;-) Misschien samen met M. poetsen op paaszaterdag, dan blinkt alles tegen Pasen en kan je samen iets leuk doen op zondag.

Sterkte met je rugpijn..bij mij is't weer in mijne nek geschoten vanmorgen. Verkeerd gelegen in bed denk ik, zal wel terug overgaan.

Gepost door: Nadia | 05-04-06

Thx! Bedankt voor je bezoekje en je aanmoediging bij het stoppen met roken Loretta!
Ik wens je een fijne woensdag!
Lieve groetjes van Fleur

Gepost door: Fleur | 05-04-06

* Ik kom je even vlug een bezoekje brengen ik moet namelijk ......poetsen
en als ik hier te lang blijf plakken komt er weer niets van in huis
GroetjesNinne

Gepost door: Ninne | 06-04-06

De commentaren zijn gesloten.