20-04-06

een lentekeuze

 

Ik kon me een tergend weekje niet meer bewegen tot schrijven. Alhoewel, mijn dolle molentje bleef dag en nacht doordraaien. Het wriemelde en het sputterde in mijn hoofd. “Intrusies” heet dat in de psychologische wetenschap, gedachten die er eigenlijk niet mogen zijn maar die toch woelen. Bedenkingen die droef stemden, met haast willoos warme tranen op een hoofdkussen. Een emotionele inzinking? Een zwak interludium, een eenzame tussenfaze? Een licht gestoorde hormoonhuishouding of ander ongekend letsel? Iets ging fout, wat het ook moge wezen. Soit.
Ik wacht niet langer op het ultieme antwoord. Ik weet dat ik morgen rechtkruip en lessen trek uit de voorbije versuffende gedachtengang. Ik sluit mijn episode “hoofdbrekens” hier af. Het is effe genoeg geweest.

Morgen, je zal zien… neem ik lente-rijke beslissingen. Morgen… functioneer ik weer als “sterke” vrouw (maar met zachtheid). Morgen… ga ik terug krachtdadig op pad. Morgen… schrijf ik over “leuke” tussendoortjes en nog veel meer. Nog één keer slapen… liefst languit.

 

22:39 Gepost door loretta rose | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

goede voornemens Goede voornemens, weg met die hoofdbrekers dit is een wijze beslissing en ik wil je ten volle steunen.
Gestoorde hormoonhuishouding, men kan er zo weinig aan doen maar met een beetje begrip van onze partners moeten we die problemen ook
het hoofd kunnen bieden.
Liefs en sterkte in deze moeilijke periode. Ik kijk al uit naar je " leuke" tussendoortjes.

Gepost door: yvette | 21-04-06

De commentaren zijn gesloten.