30-04-06

sport en symphonie

Het was al na negenen toen ik vanmorgen wakker werd. Ik had van een verkwikkend slaapnachtje genoten. De ontbijtgranen aangevuld met yoghurt smaakten me bijzonder goed. Dit gezonde bordje leek me de perfecte start van mijn zondagvoormiddag. Tegen elven stond ik klaar voor mijn klassieke looprondje. Eénmaal onderweg bleek dat ik me vestimentair vergist had met mijn zomerse loopshort. Het was opvallend frisjes aan de blote benen en handen. En toch liep ik buitengewoon goed vandaag. Kwam het door de aanmoedigingen van vertrouwde wandelaars of waren de vele andere joggers (m/v) de aanzet tot mijn topprestatie vandaag? Of was het de onverwachte blits-begroeting met mijn grijzende, gewezen gynecoloog die me er vaart deed achter zetten? Ik herinner me nog maar al te goed hoe hij bij de ge-boorte van zoonlief, zo’n goeie twintig jaar terug, dringende bevelen gaf om er spoed en druk, vooral persdruk, achter te zetten. Zijn duidelijk pushende taal leidden toen ook tot een bevalling in een hoognodig versneld tempo. Wat ook de snedige drijfveer was vandaag, ik liep een besttijd en dook met de opgedane drive onder de douche. De tendens van mijn zondag was gezet.

 

Na de middag, tijdens een taxi-ritje voor mijn moeder, genoten van de muziek van Richard Ashcroft. Er staan verbazend mooie nummers op zijn twee vorige cd’s (Alone With Everybody en Human Conditions). Songs om ongestoord te beluisteren.  Alleen met mezelf, in de knusse beslotenheid van de wagen, liet ik me dromerig meevoeren door prachtige nummers met vleugjes strijkers-arrangement en subtiel pianospel. Muziek die uitnodigde om een ommetje te maken zodat het bedwelmende auto-concert nog even kon aanhouden. (Yes, slome en schone Richard, jou had ik na dit meeslepende muziekavontuur wel eens door je warrige krullen willen strelen). Spijtig dat het optreden in Ancienne Belgique op 6 juni uitverkocht is. Ik had hem wel eens live willen zien, alhoewel de kritieken op zijn nieuwe derde cd (Keys To The World) toch verdeeld zijn. Voorlopig dool ik nog wat melancholisch verder met de rock-symphonieën die mij vandaag doordrongen. Mijn dag was okee en de kans op een zacht droomnachtje alweer reeël! Hoe muziek en sport een mens intens kunnen verrijken.

 

 

23:05 Gepost door loretta rose | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

Commentaren

*** Wat kan jij goed overweg met taal Loretta! Ik geniet van je blogjes!
Fijn dat het zo'n mooie dag was vandaag, niettegenstaande het inderdaad maar frisjes bleef.
Ik wens je nog een hele fijne zondagavond!
Lieve groetjes van Fleur

Gepost door: Fleur | 30-04-06

*** Ik hoop dat die dag van gisteren vandaag nog een vervolg krijgt.
En dat rotweer, dat laten we niet aan ons hartje komen.

Gepost door: kaatje | 01-05-06

Verkeerslichten wegdromen bij het autorijden kan tot gevaarlijke situaties leiden, loretta. vanmorgen ben ik éénmaal door het rode verkeerslicht gereden, de tweede maal kon mijn attente zoon me nog net op tijd verwittigen. nu ja het was zonder veel erg maar ik vrees de reactie van mijn zoon de volgende keer dat ik hem op het hart druk om voorzichtig te zijn in het verkeer...
marc

Gepost door: marc | 01-05-06

Inderdaad Loretta, niets MOET hé?

Ik wens je nog een hele fijne maandagavond!
Lieve groetjes van Fleur

Gepost door: Fleur | 01-05-06

Fantastisch Zeer mooi geschreven, ik geniet van jou bogjes. Nog een fijne maandagavond en een leuke verlofdag morgen. Dikke knuffel

Gepost door: yvette | 01-05-06

@marc oeps marc, door het rode licht gereden... ik heb een vaag vermoeden dat jouw gedachten elders vertoefden... ikzelf koos gisteren voor een veilig traject zonder verkeerslichten (alhoewel die holle wegen nu ook geen aanrader waren)
groetjes

Gepost door: loretta | 01-05-06

@yvette je bent steeds welkom yvette!
bedankt voor de fijne reactie.
groetjes

Gepost door: loretta | 01-05-06

dank voor de meiklokjes die je verstuurde naar allen van Effeta via het blogje seropositief van dinges...het doet deugd ...Danke !!! van ons allen .

Gepost door: Flor | 01-05-06

:-) Dag Loretta,

Even komen bijlezen ... tot later!

Groetjes, P.

Gepost door: Novemberboy | 02-05-06

De commentaren zijn gesloten.