03-06-06

België-Italië

Er was vooreerst een  korte en ongewild onderbroken nachtrust. Had de onrust te maken met het 1350 km-lange traject dat ons in één ruk naar Umbrië zou leiden? Met de nodige energievoorraden en pep-drankjes aan boord van onze volgestouwde Tribute-jeep vertrokken we zaterdagochtend 20 mei om halfvijf aan onze trip zuidwaarts. Het was geen overbodige luxe om een pijnstiller plus ruggesteun-kussentje binnen handbereik te hebben. Reeds na een uurtje rijden leek kleermakerszit me de meest preventieve en opportune houding om nauwgezet en quasi-comfortabel het reisrouteplan en de concentratie van mijn chauffeur mee op te volgen.

Morrissey (live), Nick Cave, Cat Power, Joni Mitchell, Screaming Trees e.a. vergezelden ons op aangename manier tijdens onze lange Italië-rit. Oponthoud in Zwitserland, vooral aan de Gotthard-tunnel (gelukkig is er toegangsdosering voor een veiliger en anti-claustrofobisch gevoel!), bracht ons vooropgestelde reisschema even in de war. Zestien uur na ons blitse vertrek in belgenlandje kwamen we serieus uitgeblust, maar zonder builen en blutsen aan in hartje Umbrië.

San Feliciano, een piepklein vissersdorpje, bood ons meteen een sobere maar warme aanblik.

Na één nachtje slapen hadden onze eigen geurtjes en kleurtjes ons wintermuffe appartementje ingepalmd. De vakantie kon beginnen, wij waren er helemaal klaar voor, de zon eveneens.

 

 

21:37 Gepost door loretta rose | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.