04-06-06

una giornata particolare

Ik schrijf dag drie van ons zonnig gestartte verblijf in San Feliciano. Na een flinke hap “pane integrale met formaggi” plannen M. en ik een looptochtje aan de rand van het uitgestrekte meer. We begeven ons, ter afwisseling, met de wagen tot aan een mooi beloopbaar pad en parkeren de auto op een enigszins afgelegen plek aan het meer. Een genaamde ‘Alberto’ en zijn Italiaanse vriend zijn de enige, maar enthousiast ‘buongiorno’ groetende, aanwezigen als we aan ons drafje beginnen. De zon schijnt aangenaam en  pollenpluisjes allerlei teisteren onze neusgaten maar het deert ons geenszins. We lopen een gezapig tempo, genieten van de omgeving en voelen zachtjes euforiserende neuropeptituden. Het geluksgevoel wordt na dikke dertig loopminuten prompt afgebroken als we onze geparkeerde wagen naderen. Een verbrijzelde ruit en alle boorddocumenten gestolen! Geen getuigen, ook de eenzame visser op zijn pont in het meer heeft niks abnormaals opgemerkt. Ons looprondje zit er op, daar kan je van op aan. Anonieme Alberto en vriend zijn ook verdwenen, weten zij meer?

We doen, met bijpassende gebarentaal, aangifte bij de ééntalige plaatselijke ‘carabinieri’. We krijgen het vereiste document om met de auto naar België weer te keren. Blijkbaar waren we niet de eerste slachtoffers van zulk misdrijf.  Is dit een minuscuul voorbeeldje van georganiseerde criminaliteit?

Onze autodocumenten zijn ontvreemd, onze wagen vrijwillig beschadigd… We verblijven hier in het mooie Italië, ons verlof loopt ongetwijfeld verder, ook met deze minder aangename onderbreking.

Ik geloof de mooie jonge werkman van garage Locchi als hij vriendelijk belooft dat alles in orde komt. Overmorgen plaatst deze knappe Italiaan met zijn halflange donkere krullen een nieuwe ruit in onze Mazda. Kwestie van het minder fraaie aan het meer elegante te paren?

Arrivederci amico!

 

 

11:17 Gepost door loretta rose | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

fijn Fijn dat jullie veilig terug zijn
Fijn dat jullie een toffe vakantie hadden
Fijn dat ik je terug kan lezen :-)

Gepost door: jean | 04-06-06

awel ja buiten die inbraak natuurlijk

Gepost door: jean | 04-06-06

De commentaren zijn gesloten.