23-06-06

vriendinnelijk

Heeft niet elke vrouw nood aan een vriendin? Dit is alvast mijn bescheiden mening en alleszins mijn persoonlijke ervaring. Die vriendin is uiteraard een hartsvriendin, voor minder wordt er niet verzusterd tussen gelijkgestemde zielen. Ik ben bij de zeer gelukkigen die dit warme en delicate privilege mogen ervaren. Het lieve vrouwtje werkt bovendien reeds jaren bij mij op dezelfde dienst. Als de nood het hoogst is, is onze wederzijdse redding zeer nabij.

 

Yvette is een zielsverwantje van uitzonderlijke klasse. Ze kan verstandig luisteren, gevoelig reageren en evenwichtig evalueren. We startten onze laboranten-loopbaan met twee jaartjes verschil in de late jaren zeventig.
Het was vriendschap op het eerste zicht, het wederzijdse vertrouwen heerste van in den beginne, we verstonden mekaar zonder woorden. Dat doen we ongeveer 25 jaar later nog in dezelfde mate. Ik ervaar dit als een schoon comfort, zeg maar een grote luxe. Wij zitten moeiteloos op dezelfde golflengte, voelen mensen en toestanden meestal in gelijke mate aan. Ook buiten ons gemeenschappelijk werk onderhouden wij een vast contact: te-lefoontjes en sms-jes rinkelen als kattebelletjes over en weer, de mailtjes vullen de leemtes aan. De communicatie is permanent.

 

Ook voor haar drie studerende kinderen is Yvette een zacht aanwezig aan-spreekpunt. Zij heeft steeds een luisterend oor voor hen en tovert makkelijk pasklare oplossingen te voorschijn. Een open en spontaan gesprek gaat ze niet uit de weg, integendeel, ze windt van nature nergens doekjes om, alles kan in haar gezinsdebat. Het aanmoedigende schouderklopje en de warme knuffel hoorden er steeds bij, ook nu nog speelt dezelfde aaibaarheidsfactor ten aanzien van haar volwassen kroost. Ja, zij weet als geen ander van knus en lekker aanpakken.

 

Hé, toffe vriendin-collega, je olijke en erg spitsvondige grapjes zetten vaak aan tot gezellige insiders-hilariteit. Met je opmerkelijk relativeringsvermogen slaag je erin om mij uit bezorgde momenten te redden. Bewaar die gave voor altijd. Je bent zo dikwijls mijn reddende engel, ik schenk je mijn aardse vriendschap, jij hebt je hemel al zo vaak verdiend.

 

  

19:37 Gepost door loretta rose | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Inderdaad! Ik ben het met je eens!
Ik heb voor mijn vriendin ooit een gedicht geschreven: Mijn maatje.
Als je het eens wil lezen? Je kunt dat vinden in mijn gedichtenbundel (link=rechterzijzone)
Ik wens je nog een heel fijn weekend Loretta!
Liefs van Fleur

Gepost door: Fleur | 24-06-06

HAllo Wat heb je dat weer mooi geschreven ,ik bewonder steeds je taal vaadigheid
En inderdaad een luxe om een echte vriendin te hebben ,
liefs Ninne

Gepost door: Ninne | 25-06-06

*** Ik ben het helemaal met je eens!
Al heb ik wat minder geluk: mijn hartsvriendin en zielsverwant woont jammer genoeg zo'n honderd km van mij vandaan. :-(
Maarrrrr....... dagelijks spreken we elkaar op de chat. Da's zowat elke dag rond hetzelfde uur, en daar kikkeren we alletwee dagelijks van op!

Gepost door: kaatje | 25-06-06

lieve attentie Bedankt voor de lieve attentie. Ik was wel even sprakeloos.
Ook jij hebt voor altijd een bevoorrecht plaatsje in mijn hart.
Nog een fijne avond en tot morgen.

Gepost door: Yvette | 26-06-06

De commentaren zijn gesloten.