02-07-06

blikskesliefde

Na een sputterweekje probeer ik de blogdraad hier weer op te pakken. Te veel makkelijke afleiding en snelle verleiding. Een overaanbod af te handelen bezigheden vulden mijn voorbije werkdagen en namen druk-druk mijn hoofdje in beslag. Een vermeldenswaardig pluspunt deze week kwam er wel van zoon V. Hij mocht vorige donderdag zijn “contract voor onbepaalde duur” onder-tekenen bij zijn werkgever. Iedereen blij ten huize Vanco want wij aanzien een (vaste) job toch nog steeds als een soort luxe, een waardevol per-spectief. Het ga je goed V., wij wensen je een voorspoedige carrière.

 

Gisteren 1 juli, begin van de solden. Eigenlijk hou ik niet van de eerste drukke koopjesdagen, ik schuw ze zelfs. Mensen durven mekaar dan al eens te vertrappelen. Te vermijden dus. Na vijven, ben ik op aanraden van (en met) M., nog even naar die éne winkel gestapt waar dat éne fraaie jasje me als gegoten zat. Een gepermitteerd en chique folieke, maar mijn koopjes zitten er hiermee op. M. schafte zich nogmaals een sober kruisje aan, hij draagt de symbolische hangertjes met zwier en meerdere tegelijk.

 

Gisteravond was het zomerliefde ten onze huize, weliswaar buitenshuis. Wij fladderden doorheen het dartele Leuven, deden geen terras wegens overdaad en cliché, bijna afgezaagd. Zijn wij blasé?
Onze koude blikjes kletterden uit een desolate automaat, rinkelend kwamen er muntjes achterna. M. ging zoals steeds voor cola light, ikzelf koos een gini (“leven van liefde en gini”, die reclame-slogan is prettig blijven nazinderen). Daarna een bankje meegepikt op een mega-plein in mozaïek-kasseitjes, trapsgewijze aangelegd. Een blinkende kever hield torenhoog de wacht, wij keken op naar het verlichte kunstinsect van Jan Fabre. Wij praatten zuinige woorden, wisselden zwijgzame blikken. Meer moest dat niet zijn. We ver-stonden mekaar. Wij smolten geruisloos van de avond- naar de nachtzwoelte.

 

 

 

16:28 Gepost door loretta rose | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

Commentaren

heel mooi Wel dat was na lang wachten weer een heel fijn tekstje :-)
Je kan zo voelen dat je er van genoten hebt

Gepost door: jean | 02-07-06

:-) Het Vanco-gezinnetje kwam hier liefdevol aan bod door de fiere echtgenote/moeder die bij haar eigen weekoverzichtje duidelijk tevreden is. En met rede :'t is voor een ouder altijd een hele opluchting hun kind(eren) positief te zien evolueren in hun job. Zoals je zegt Loretta, onze generatie blijft behept met die "zekerheids-genen".
Een deugddoend en allicht verdiend eerbetoon voor jullie zoon.
Dat van dat kuieren en cola light uit de automaat i.p.v. afschuimend apenstaren op een terrasje, daar kiezen wij ook meestal voor.
Een vroegere leraar-psycholoog zei ooit iets wat mij voor de rest van mijn dagen zal bijblijven : "Verliefdheid uit je met duizenden woorden, liefde voelt aan en hoeft geen woorden".
Nog veel zulke avonden gewenst,
warme (letterlijk en figuurlijk) groet,
Iris

Gepost door: Iris | 02-07-06

gefeliciteerd! Eerst en vooral felicitatie's voor je zoon.
Eigenlijk te mooi weer om te bloggen hé Loretta.
Maar ik kwam hier even genieten van je tekst waar het genot zo afdruipt.
Heerlijke momenten zijn dat.

Gepost door: kaatje | 02-07-06

Hallo Ook ik wens je zoon proficiat met zijn contract , en ja zeker een luxe en zekerheid om het te hebben .
Ik hou wel van de kunstwerken van Fabre , aan de kust die schilpad vind ik grandioos en zo mooi gemaakt en ik geloof dat hij daar dit jaar een beeld van van de astronaut Frimout ik heb het pog niet gezien , en wat je koopje betreft het zal weer supper smaakvol zijn ,
Nu wens ik je nog een fijne avond en tot binnen een week of drie
Liefs Ninne
Groetje

Gepost door: Ninne | 02-07-06

... ik wens je een fijne zomerse, zonnige en liefdevolle week.

Gepost door: martin | 03-07-06

1302 hey lieve loretta, het is zo heel erg juist wat je (zo heel mooi) schrijft. maar gisterenavond hebben we, na de marathon, met een aantal vrienden, onder het goedkeurende oog van Pieter de Coninck en Jan Breydel onze gulzige dorst gelest met liters sangria. ja misschien cliché maar het was toch wel heel leuk ;-)
nog een mooie koele avondzoen. marc.

Gepost door: marc | 03-07-06

de dankjes dag jean, fijn dat je hier weer eens langs kwam fladdderen, groetjes thuis

hallo iris, ivm 'onze zekerheid', is inderdaad prettig, maar ook een beetje burgerlijk, dat krijgen wij niet van ons afgeschud, niets is ooit absoluut, tenzij ervaren vreugde, inclusief een gratis avondbank met blikjes

hé kaatje, jij maakt voor mij ook het mooie weer, laat ons dat zo houden

ninne, ik hol je hopeloos achterna, ik roep van hier tot ginder: goed verlof

merci martin, ik wens je hetzelfde, in grote porties, een overdosis zelfs

re-hey marc, je aantal marathons is het tegendeel van cliché, proficiat schone man, laat de liters sangria vloeien, jij verdient je grote dorst

smeltgroetjes,
loretta.

Gepost door: loretta | 04-07-06

Heerlijk genieten .... Loretta, ik merk dat je geniet ... houden zo ... en laten we hopen dat het weer hetzelfde doet. ... Oh, wat hou ik van de warmte ...

Tot later, P.

Gepost door: Novemberboy | 04-07-06

Hé Loretta! Inderdaad, het tafereeltje van mijn zoon was heel mooi en vertederend. Wij zijn heel open met elkaar en hij hoeft zoiets niet te verbergen en toch kwam het zo over. Grappig ook ja ...
Fijne woensdag Loretta!
Zonige groetjes van Fleur

Gepost door: Fleur | 05-07-06

"" hey , kom eens bij lezen en je ook een fijne avond wensen liefs lien

Gepost door: lien | 05-07-06

zoals beloofd... Weet je, ook bij ons is er vrolijkheid over nieuwe jobs voor de dochters... en ikzelf zou wat kleren kunnen gebruiken maar de soldenjacht kan me niet overtuigen...
Ondertussen kunnen we nog steeds niet posten. Ik hou mijn tekstje bij en kom straks nog even proberen. Groetjes aan M., en alvast een mooi weekend voor jullie allebei!
Evy

Gepost door: Evy | 06-07-06

De commentaren zijn gesloten.