24-07-06

psalmzondag

Onze buurman toonde me onlangs fier zijn afgeschoren snor. Eerlijkheidshalve zei ik hem dat deze haaringreep zijn adonis-gehalte aanzienlijk doen groeien had. Buurman F. is een taaie sympathico. Slank en groot zijnde, is geen schutting hem te hoog om een burenpraatje uit te lokken. F. is bij wijlen ook sportief bezig. Elk jaar loopt hij de 20 km van Brussel. Hieraan gaan jaarlijks zo’n drietal trainingen vooraf, dwars door de straten van groot Leuven. Hij somt de straatnamen van zijn loopronde in lijn van (pijnlijk) exacte volgorde op, inclusief de kruispunten, dwarsweggetjes, sloten en bruggetjes. Het lijkt alsof stafkaart, verrekijker en kompas hem vergezellen. Als ik tegenwerp dat het hectaren grote Provinciale Park op een steenworp afstand ligt, repliceert hij dat het avontuur van het onbekende hem aantrekt. Tja en oké, interes-sant voor hem, ik leer alzo de regio nog kennen. Momenteel draagt F. een attractief knieverband. Een blessure sinds zijn Brusselse loopavontuur. Ondertraind? Onlangs ontblootte buurman onbeschroomd zijn been en vroeg me zijn zere kniegewricht te betasten. (Oh jeetje, mijn moeder had me nog verwittigd om op mijn hoede te zijn voor vrijgezellige buurmannen!). Zo ge-vraagd, zo gedaan dan maar. Tast en duwwerk wezen inderdaad op een knikkende knie. Of de gil die F. gaf er eentje was van fictieve pijn of kinderlijk genot laat ik ter discussie. Opdracht sneller dan bliksemsnel volbracht.

 

Heden zondag draagt F. zijn bloemetjesschort boven zijn sexy bermuda. Hij verwacht een vriendin van het zangkoor en kookt voor haar een lekker potje. Buurman F. heeft inderdaad ook muzikaal talent. Hij begint zijn dagen stee-vast met luide kerkgezangen. Zijn muzikale escapades deed hij reeds eerder uitvoerig uit de doeken. Momenteel spelen hij en zijn vriendin “quatres mains” op zijn  nieuwe piano.Hij geeft zich helemaal, zoveel is duidelijk. Solsleutels, noten en balken, partituren, requiems, concerto’s, adagio’s, symfonieën, niks van dit alles lijkt hem boven de brave inborst te gaan. Ik mag vermoeden, of hoop althans, dat zijn vriendin een even gedreven en gelijkgestemde dame is, anders loopt dit zondagse avontuur nog fout af. Een mens moet over een groot uithoudingsvermogen beschikken om bij dit hete weer niet te bezwijken onder F.’s tomeloze energie. Een bovenstebest sociaal beest, noem ik hem graag. Dat weet hij, daar geniet hij van. Als hij dit leest, zal hij vrolijk weer-galoze psalmen galmen.

 

 

20:48 Gepost door loretta rose | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

Commentaren

ohhh hihihi... mijn verbeelding slaat een beetje op hol bij de beschrijving van lange Adonis F...

Gepost door: kaatje | 24-07-06

Lol :-) Ik ga akkoord met Kaatjes commentaar ... je doet me vaak glimlachen met je blog-tekstjes!

Nog een fijne avond!

P.

Gepost door: Novemberboy | 24-07-06

*** Charmante buurman heb jij; ik zie die voorstelling aan mijn oog voorbij gaan. Ik ga nu slapen , goede nacht

Gepost door: emmy | 24-07-06

Hallo Hihi een leuke buurman en idem wat Kaatje schrijft ....
fijn om terug je postjes te lezen , je blijft dan ook één van mijn favorieten
Liefs Ninne

Gepost door: Ninne | 24-07-06

Byeeee Loretta! Tot einde van de week!
Nog een fijne avond!
Zonnige vakantiegroetjes van Fleur

Gepost door: Fleur | 24-07-06

hey Loretta Zolang hij JOU niet meetroont naar zijn zangkoor is hij nog houdbaar; wij hadden dergelijke kennissen en die waren ons stilaan aan 't bekeren ;-)
Vlug nog even dit berichtje want het wordt straks alweer onhoudbaar warm
groetjes,
Iris

Gepost door: Iris | 25-07-06

kerk en sensualiteit Nochtans vind ik dit bekeren geen slechte zaak...
Samen met en paar vriendinnen heb ik jaren een jeugdkoor gecoördineerd,geleid door een sensuele,jonge dirigent..wat wil je meer,dit waren de mooiste jaren van mijn leven.Daar heb ik geleerd om tot mezelf te komen.De sfeer in een kerk is toch appart,de geur van wierook,zonder nog mijn fantasieën te vermelden als ik mijn knappe,sensuele dirigent,zanger en pianist met overgave bezig zag naast het altaar... :-)
Ja,ik raad iedereen zo een ervaring aan..
Geniet van je buurman,Loretta!
grtjs,Bé.

Gepost door: Rebecca | 25-07-06

warm? En=een

Warm,Iris?Het is een stuk afgekoeld hier nu en dat voelt heerlijk aan!
Ik was vannacht in Gent .De temperatuur was net goed,niet te warm of te koud en de sfeer was de beste van al de dagen die ik er deze week heb meegemaakt!
Mijn stem is schor van het zingen en mijn voeten doen zeer van het dansen!
Its partytime!

Gepost door: rebecca | 25-07-06

zwoel heen en weer @kaatje: stop snel die fantasie, adonis bedoelde ik eerder ironisch
@novemberboy: het plezier is wederzijds, maar de ironie overheerst
@emmy: “ik ga nu slapen , goede nacht”, klopt, zo laat ik hem vaak achter...
@ninne: ik beloof je dat je van alles op de hoogte blijven zal, steeds welkom
@fleur: fijne vakantie, bloemenmeisje, ik zal met genoegen aan je denken
@iris: moest hij me echt willen meetronen, dan is er marlon nog, daar knappen alle zangers, inclusief de zagers, op af
@rebecca: waarschijnlijk heb je schoon gelijk, zelfs de sensuele, soms wulpse rock ’n roll zou wortels hebben in de gospel, verwonderlijk hoe aparte werelden “warme” raakvlakken hebben. nog een spoedig herstel voor je zere voetjes en je ongetwijfeld zwoele stem…

liefs aan allen,
loretta.

Gepost door: loretta | 25-07-06

De commentaren zijn gesloten.