15-08-06

doorregend leven

Ik heb de neiging om me volledig in muziek te wentelen, niet bepaald opge-wekte songs trekken me momenteel aan. Ik blijf mezelf koesteren in die droevige ballades en in mijn doemgedachten. Het komt door de plotse pijn
die nog te nadrukkelijk aanwezig is. Helse, koude aanrandingen hebben me fel aangetast en doorweekt met natte kilte. Ik zag de bui reeds lang, maar versluierd, hangen. Ik schud me af, maar de ziekte zit voor onbepaalde tijd in mijn lijf en leden, inclusief in mijn ziel.

“If I lay here

 If I just lay here

 Would you lay with me and just forget the world”

Ik had nog nooit van de popgroep Snow Patrol gehoord, tot nu dus. Voor alles is er misschien een reden?

 

Ik weet dat ik verder moet, ik vind wel een weg ergens naartoe… ergens lacht een stukje geluk?

 

“Tryin’ to get to heaven before they close the door”, Bob Dylan blijft het eindeloos herhalen.

 

Het besef om in te grijpen en de droevige singer-songwriters naar een ander adres te verwijzen is er. Pijnstillers genezen nu niet. Ik gun mezelf nog heel even de tijd. Alles kom altijd goed…???

 

 

 

20:05 Gepost door loretta rose | Permalink | Commentaren (19) |  Facebook |

Commentaren

alles komt altijd goed... dat is precies wat mijn broertje ook altijd zei.
Tjonge, wij hebben last van dezelfde buien.
't Wordt hoog tijd dat de zon terug een beetje gaat schijnen...
Kus!
K.

Gepost door: kaatje | 15-08-06

:-) lieve Loretta, dit omgeslagen vochtig regenweer doet je blijkbaar niet goed, vooral omdat je nog herstellende was. Ik voel het ook in mijn botten, dat klamme, dat vochtige. Gelukkig heb je enige relativeringszin en kan jij jezelf wat sussen met een portie goeie muziek. Er is niets mis met het opzoeken van melancholische klanken die het meest jouw innerlijke weergeven. Als ik me niet goed voel ga ik de weemoed nog meer opzoeken (ik haal dan steevast een cd van Toots Thielemans boven).
Je gemoed kunnen verenigen met aangepaste muziek doet je de dingen zoals ze zijn aanvaarden en aanvaarding is de juiste stap naar relativering en verder vechten naar genezing.
Mogen de weergoden jou aanhoren en hun milde zonnestralen laten neder dalen.
warme knuffelgroeten van
Iris

Gepost door: Iris | 15-08-06

vrolijk vrolijk Iers klinkt het hier nu; The Chieftains.
Snow Patrol ken ik nog van ergens, weet niet meer van waar, ik kom ze nog wel eens tegen.

sterkte hoor ...

Gepost door: Evy | 15-08-06

Hallo Loretta, Hopelijk betert het vlug met je onderrug; ik weet niet precies wat je mankeert, maar ik heb met een hernia ook eens plat moeten liggen. Zeker niet leuk!! Maar als de muziek je wat in zelfmedelijden kan wentelen....toch niet teveel medelijden, je eroverheen zetten, gewoon positief blijven denken en alles komt goed dat goed kan komen.
Ik lag daar plat in bed toen, mijn knieën driehoeksgewijze geplooid(best voor je rug) mijn boekske te lezen...ja, dat kon ik toch niet missen.
Hou je taai!! Spijtig van zo'n regenweer, dat maakt ook een beetje melancholisch.
Lieve groetekes.

Gepost door: Ilona | 16-08-06

verblindend licht lieve loretta, laat je niet verblinden door een felle zon. het overvalt je maar het is maar een voorbijgaande schicht, een nietszeggende explosie van licht van extreme licht-heid. het is zelfs minder dan dat. een begripvolle, lieve groet.
marc

Gepost door: marc | 16-08-06

je weet Praten kan
Een oor hebben we

Gepost door: jean | 16-08-06

lieve hartverwarmertjes @kaatje: we geven de hoop niet op hé kaatje...

@Iris: ik zoek de kracht om te aanvaarden wat ik niet veranderen kan en tracht de relativeringszin de bovenhand te laten krijgen. de milde zonnestralen die je me toewenst, neem ik graag in ontvangst en geven me een extra energiestootje om mijn weg verder te zoeken.

@evy: jij luisterde naar vrolijk Iers, was ik dan beter even bij jou langs gekomen?

@ilona: met mijn rug gaat het beter, ik herstel langzaam maar zeker van een hernia. mijn huidige pijn laat zich echter niet behandelen met medicijnen... ik red het wel.

@marc: ik ben altijd al bang geweest voor verblindend zonlicht met zijn verschroeiende effect... ik ben best tevreden met een paar zachtgloeiende warmtestraaltjes. je begripvolle repliekje was een welgekomen schouderklopje

liefs aan jullie allen,
loretta

Gepost door: loretta | 16-08-06

alles komt goed? nog eventjes gelezen, loretta. nee alles komt niet altijd goed. dat denk ik niet. een mens past zich aan aan veranderende omstandigheden en lijkt te vergeten hoe het was, toen het goed was. misschien is dat wel goed maar ik vind van niet.
marc

Gepost door: marc | 17-08-06

Prettig te horen dat het al wat beter gaat! Pijnstillers moet je nooit teveel slikken, beter je geest afleiden met muziek!!! Ik probeer altijd zo weinig mogelijk medicatie te nemen.....gewoon je geest wat laten ronddwalen...probeer eens....je zult verbaasd zijn waar je overal terechtkomt!
Dwaze raad misschien, maar ja, zo ben ik, hé!
Liefs.

Gepost door: Ilona | 17-08-06

@jean ja, later misschien... ooit zeker nog wel...
loretta

Gepost door: loretta | 17-08-06

@marc zo is dat marc. en klinkt dat in de volksmond niet een beetje gelaten als: we zullen maar trachten er het beste van te maken?
de afrondende ??? staan er nog steeds en niet zomaar...
loretta

Gepost door: loretta | 17-08-06

gent aan zee kan je eens bij mij komen logeren... uitzicht op zee, lekker comfortabel stoeltje op het strand... lol

Gepost door: kaatje | 17-08-06

niet mee eens Neen,Marc,daar ben ik het niet mee eens.Uiteindelijk komt alles wel terecht.Niet altijd hoe we het zelf zouden willen,maar met overleg komt men een heel eind verder.Personen evolueren ook individueel in de loop van hun leven,bepaalde aandachtspunten beginnen onderling te verschillen.Maar als de basis stevig is,als men samen een lange weg afgelegd heeft waarin men elkaar toch goed heeft leren kennen,dan moeten bepaalde problemen of zijsprongen bespreekbaar blijven,eigenlijk zijn.Uit fouten moet je leren,ook ik.
Ik vind het zo zondig,zo pijnlijk dat een heel opgebouwd leven samen afgebroken wordt door een licht-straal (zoals je zo mooi verwoordt) die helemaal niets voorstelt met de warme,intense gloed die je samen van binnen voelt.Waarom zou het anders zo een pijn doen nu,denk je...

Gepost door: rebecca | 18-08-06

sorry Dit wou ik eigenlijk ook aan jou,via Marc,aan jou vertellen,Loretta.
liefs,Bé

Gepost door: rebecca | 18-08-06

zwartwit dag bé, ik weet dat ik het vrij ongenuanceerd gesteld heb maar soms moet men dingen zwart-wit stellen. achteraf wordt er automatisch toch overgeschakeld op het hele palet grijswaarden. en dat is inderdaad niet fout. dat hangt af van je verwachtingen. maar het is waar wat je zegt, rebecca, soms moet men een stap verder zetten omdat een waardevolle relatie terug op de sporen te zetten. maar dat vergt tijd en bezinning, denk ik. zoveel mensen, zoveel verschillende wegen.
groetje. marc(o).

Gepost door: marc | 18-08-06

Het komt vast goed! Dag Loretta,

M'n ma kreeg een paar jaar geleden te horen dat ze moest stoppen met werken ... "niets aan te doen mevrouw, we kunnen je niet helpen ... medicatie kan verzachten, behandelen kan niet, opereren ook al niet ... leer ermee leven" ... wel dat heeft ze niet gedaan ... ze heeft lang naar hulp gezocht en uiteindelijk gevonden ... nu is ze volledig genezen en terug aan de slag ... het komt vast allemaal goed met je! En mocht niemand je kunnen helpen, of heb je interesse, dan geeft ik graag wat meer gegevens de behandeling die m'n ma kreeg ... ik heb een foldertje van dat soort behandeling bij hernia ... je ziet maar ...

Groetjes, P.

Gepost door: Novemberboy | 19-08-06

fijne avond hey , dikke knuffel !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! liefs lien

Gepost door: LIEN | 21-08-06

Tijd Gun je zelf inderdaad alle tijd.

Gepost door: bart | 22-08-06

sad song die droevige songs bieden vaak het meeste troost, de opgewekte klinken soms onecht en maken daardoor verdrietig. troost moet echt, geloofwaardig zijn. bob dylan, townes van zandt, guy clark, lucinda williams, emmylou...

Gepost door: martin | 25-08-06

De commentaren zijn gesloten.