28-09-06

spinning time!

Rugkwaaltjes weerhouden me nu al meer dan twee maanden om de loopsport te hervatten. Vorige week slaagde ik er dan ook nog in om een gekke valpartij te maken met enkele gekneusde ribben tot gevolg. Maar buiten deze ongemakjes voel ik me fysiek helemaal okee en tracht ik echt wel terug naar wat sportieve beweging. Bewust ging ik op zoek naar een waardig alternatief voor mijn loopactiviteten. Een fitnessclub hier in de buurt bood deze maand gratis proeflessen aan. Niet gedraald dus en loretta trok maandagavond haar aerobicpakje aan en genoot een vol uur van allerlei verstevigende lichaamsoefeningen. Dat was nog maar een voorsmaakje want eigenlijk had ik mijn hoop vooral gevestigd op de proefles van dinsdagavond. Met fietsbroekje en lekkerzittend shirt begaf ik me toen nieuwsgierig naar de spinningzaal om kennis te maken met deze trendy maar ‘minder rugbelastende’ sport. De fietsen werden op maat afgesteld, de lichten gingen uit, de spots en de muziek aan. Met de weerstand van de fiets op niveau nul werden de benen losjes in gang getrapt onder begeleiding van lesgever Hans. Daarna volgden de instructies mekaar in een evenwichtig opgebouwd schema op. Weerstanden werden verhoogd, fietstempo versneld, lichaamshoudingen gewijzigd. Ondersteund door aangepaste muziekritmes wisselden rustige trapbewegingen af met zware klimtochtjes en krachtige spurtjes. Het aanbevolen flesje water en de handdoek waren inderdaad geen overbodig toebehoren want al gauw liep het inspanningszweet blinkend langs onze lichamen heen. Lesgever Hans loodste ons veilig maar krachtig door een voldoening schenkend spinning-uur.

Ik was meteen heel enthousiast over mijn proefonderneming en had als nieuwkomer ‘mijn vrouwtje’ wel gestaan tussen al die jongere sportievelingen rondom mij, zoveel was duidelijk. En wat me zeker positief stemde was dat ik een mooi alternatief gevonden had voor mijn afgebroken looprondjes. Ik heb me meteen een twintig-beurten-kaart aangeschaft en mijn fietske voor volgende week ook al gereserveerd.

Er waren nog een paar plaatsjes vrij, wie fietst mee? Spinning, ’t is gewoon keineig!

 

 

20:21 Gepost door loretta rose | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Commentaren

.. als ik in de buurt van Leuven zou wonen, dan zou ik meegaan.
Enjoy, Loretta!

Gepost door: Evy | 29-09-06

weinig conditie Ik zou wel willen maar ik heb te weinig conditie om mijn vrouwtje te staan zeker tegenover zo'n sportieve, knappe vrouw. Geniet ervan.
Nog een fijn weekend, Loretta.

Gepost door: yvette | 29-09-06

hey Loretta Dat lijkt mij idd. de juiste aanpak en het evenwicht tussen verder sporten met een pijnlijke rug.
Want ook met pijn kan en moet men blijven bewegen zij het op een verstandige manier.
't Aangename ervan is dat men toch niet in eenzaamheid beweegt en misschien ook wel de nodige occasionele contacten legt.
Veel "spurt"genot toegewenst en ook nog eens een fijn weekend,
warme groetjes,
Iris

Gepost door: Iris | 30-09-06

Hé Loretta! Ik ben na een week terug in blogland want mijn pc was kapot. In afwachting tot de nieuwe geleverd wordt, moet ik het doen met een oud krakske. Het duurt een eeuwigheid eer ik op de blogjes ben. Maar het schijnt dat het niet alleen aan mijn pc ligt maar dat ook Skynet straffe toeren uithaalde. Enfin... eindelijk eens tot hier geraakt!
Ik wens je een heel fijn weekend Loretta!
Lieve groetjes van Fleur

Gepost door: Fleur | 30-09-06

brugge hey lieve loretta, bedankt om nog even langs te komen. weet je, het was hier vandaag heel rustig in brugge, geen 0110 concert, geen openbedrijven in 't stad, neen enkel de gewone lading japanners, spanjaarden en anderen vreemdelingen. of zijn het toeristen als ze toch maar efkes blijven. nu ja het blijft gelijk, ik heb genoten van een namiddag in de zon op een terrasje op de eiermarkt. voor jou ook nog een prettig weekend, wat toch nog een goede vijftien minuten duurt. marc.

Gepost door: marc | 01-10-06

als ik kon, dan ging ik direct mee!

Gepost door: kaatje | 02-10-06

Leuk voor je, dat je je "ding" weer gevonden hebt. Ondanks je rug en gekneusde ribben nog je vrouwtje staan....chapeau!!
Nog een prettige dinsdag verder.
Liefs.

Gepost door: Ilona | 03-10-06

Hallo Wat ben jij toch een sportieve dame
Nog een fijne woensdag
groetjes Ninne

Gepost door: Ninne | 04-10-06

De commentaren zijn gesloten.