11-11-06

elfjes symboliek

Elf november lees ik op de kalender, een dag met geschiedkundige betekenis. Voor mij ook een dag met andere herinneringen. Op elf november 1996, tien jaar geleden reeds, overleed mijn vader plots. Het ganse verhaal speelt nog steeds als een film door mijn hoofd en kent elk jaar weer zijn droeve eind. Mijn pa had het zelf altijd zo gewild, een kort en sereen afscheid. Het heeft zo mogen zijn. Vaders finaalste wens werd ingewilligd, het was toen de enige aanvaardbare troost voor de naaste familie.

Mijn ma heeft het elk jaar weer wat moeilijk in deze periode. Eergisteren had de onrust zodanig toegeslagen dat we haar met toenemende hartklachten naar het ziekenhuis moesten brengen. Gisteren was ik bij haar op bezoek. Een tenger moedertje lachte me stilletjes tevreden, reeds rustiger, toe van tussen de stijve ziekenhuislakens.  De eerste onderzoeken wezen op tijdelijke hartritmestoornissen, zonder blijvend letsel. Gelukkig maar... wie weet wat wanneer?

Vanmorgen belde ik haar. We hadden een gemoedelijke babbel. We verstonden mekaar perfect, ons gesprek voelde goed zowel voor haar als voor mij, zoveel was duidelijk. Ja ma, hopelijk mag je nu gauw weer naar je eigen huisje.

Elf november 2006. Straks komt zoon Vincent ook weer thuis na een veertiendaags bezoek aan zijn vriendin Hana in Zuid-Korea. Wees gerust Vincent, ik was niet bang in dit grote huis (maar daarom een sterke vrouw?). Ik had vertrouwde toeverlaten, toegegeven.

Elf november 2005. Precies een jaar geleden begon ik met een paar schuchtere regeltjes dit blog. De regelmaat was er ondertussen wel wat uit. Zal ik het nog een jaartje volhouden of was dit mijn laatste postje? Ik vraag effe bedenktijd, maar niettemin ferm en lief bedankt voor jullie belangstelling.

 

16:22 Gepost door loretta rose | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

Commentaren

:-) Ja Loretta, we hebben allemaal zo onze herinneringen aan een dierbare overledene en onze zorgen aan nog een dierbare overgeblevene die we nog zolang mogelijk willen bij ons houden, niet ?
Beterschap met je ma en luisterplezier met je zoon.
En voor jou heel veel goeds toegewenst, een re-birthing na een poosje bedenktijd ? Ik kom wel af en toe eens , bij mijn blogronde,langs, je weet nooit hé ?
warme groeten en 't allerbeste,
Iris

Gepost door: Iris | 11-11-06

fijn Met fijn bedoel ik je terug te lezen
Minder fijn , weer zo een droevig stukje :-)
Loretta ik stel voor dat je nog eens naar de kapper gaat :-)

Gepost door: jean | 11-11-06

oei En zo te zien zijn er nog die op een tekstje zitten te wachten :-)

Gepost door: jean | 11-11-06

graag zeldzaam zijn deze pareltjes, ga verder alsjeblief, niemand belicht een menselijke kant buiten zichzelf, jij kan dat wel

Gepost door: jetteke | 13-11-06

*** Dag Loretta,

Ik wist niet dat we ongeveer op dezelfde periode zijn beginnen bloggen ... een tijdje terug wist ik ook niet meer wat schrijven ... misschien laat je het beter wat rusten ... geef jezelf de rust die je nodig hebt. En mocht je er even tussenuit knijpen ... ik zal geduldig, doch vol verlangen wachten op nieuws van je.

Groetjes, P.

Gepost door: Novemberboy | 14-11-06

Het blijft moeilijk zo'n dag, vooral voor oudere mensen zoals je moeder, je partner kwijt , alleen zijn op je oude dag! Zeer moeilijk. Goed dat het zo klikt met jouw en je moeder dat je "echt" kunt praten.
Het zou spijtig zijn moest je stoppen met bloggen, Loretta! Misschien even time-out nemen....maar hopelijk niet voorgoed.
Lieve groetjes.

Gepost door: Ilona | 15-11-06

doorgaan en niet stoppen, hoor loretta.

Gepost door: martin | 16-11-06

Kijken Neem je tijd. We zien het wel als je nog eens iets aan blogland te melden hebt.
Fijn (bijna-)weekend Loretta en ik hoop dat je moeder het goed stelt.

Gepost door: Evy | 16-11-06

graag dag lieve loretta,
ik kom hier graag, om iets te lezen of om je iets te schrijven. Ik kom wel af en toe eens langs, om een woordje te zeggen of gewoon even een oogje te knippen. goede moed. marc

Gepost door: marc | 16-11-06

thanks! bedankt lieve mensen, voor de aanmoedigingen, voor de fijne attenties... ik vermoed dat ik jullie van mijn kant ook zou missen moesten jullie het bloggen stopzetten...
we lezen mekaar nog wel, zeker weten!
liefs, loretta

Gepost door: loretta | 19-11-06

De commentaren zijn gesloten.