28-01-07

het rommelt retro

“Kijk maar ne keer goed rond meneer” begroet Mariette van het tweedehandskraampje met juwelen en allerlei kleine accescoires hem. En dat hij er weer zo opperbest uitziet, voegt ze er nog aan toe. Omstaanders beamen haar stelling waarop de man de marktkraamster op zijn beurt een paar charmante toespelingen maakt. De man en de verkoopster kennen mekaar al jaren. Regelmatig komt ‘meneer’ langs, meestal alleen, en zoekt hij tussen de uitgestalde kettinkjes, ringen en armbandjes naar het nieuwe aanbod. Meneer kent er wat van, hij onderscheidt degelijke juweeltjes van kitsch en meer nog, hij weet de meest aparte en fijne sierraadjes terug te vinden op haar overvolle tafel. Of zijn mevrouw het hangershartje dat hij onlangs kocht ook zo mooi vond, gooit ze er tussendoor. En ja, ze ziet dat hij zijn minuscule kruisje toch weer draagt.  Prima keuze was dat, hij zal er geen spijt van krijgen. Als de man vandaag misschien niet vindt wat hij zoekt, is hij ook volgende week van harte welkom. Maar zijn oog valt in extremis op dat fijngestrikte polskettinkje, hét ideetje voor zijn vrouw? Hij kiest meteen ook een sobere retro-armband voor zichzelf, tevreden en in evenwicht.  Mariette monkelt, mompelt vanachter haar wollen winterhand dat ze voor een klantenkameraad een vriendenprijsje maakt. Het koopje wordt gesloten, de braceletjes in een hopeloos grote zak aan de man gebracht. Mariette en haar koopmeneer nemen kort en vrolijk afscheid, beiden duidelijk in hun sas (de buit in de klabas).

Een straatje verder wenken plots de tweede-hands-madammen van kledingzaak “De kapstok” naar diezelfde meneer. Wordt dit een rommeltje of terug een hippe bingo? Meneer bekijkt en twijfelt, tast hij toe? Hij blijft steevast in de weer, trendy op zijn retour.

21:13 Gepost door loretta rose | Permalink | Commentaren (13) |  Facebook |

Commentaren

PRACHTIG geschreven, Loretta!!

Gepost door: kaatje | 28-01-07

Het gezochte dagboek ... Dag Loretta,

M'n S'je sleurde me eens naar een rommelmarktje ... ik had er helemaal geen zin in ... tot ik op een gegeven moment twee boeken omdraai ... onder die boeken ligt een boek waar ik al geruime tijd op zoek naar was ... het relaas van de eerste trip naar de Everest van Rudy Vansnick ... de eerste Belg die de top heeft bereikt van de Everest. De eerste expeditie is trouwens fataal afgelopen voor een sherpa, wat achteraf de reding bleek van de rest van het team ... wat was ik m'n S'je dankbaar om me toch te overtuigen haar te vergezellen.

Groetjes, P.

Gepost door: Novemberboy | 28-01-07

Zo kennen we je Dag loretta,
Weer zo een simpel maar heel mooi tekstje
Was de moeite om er op te wachten :-)
Liever kwaliteit dan kwantiteit

Gepost door: jean | 29-01-07

Je kunt werkelijk zeer goed iets beschrijven...levendig...je ziet het zo voor ogen.
Lieve groetjes, Loretta!

Gepost door: Ilona | 29-01-07

Re: Geflitst ... Loretta,

't Wordt een flinke boete vrees ik, 't zal nipt geen rechtbank zijn ... ik schat tussen de 175 en 200 euro. We zullen zien!

Groetjes, P.

PS. Ter info. Ik behoor tot de harde kern wat veilig wegverkeer betreft ... zeker in zone 50 zul je me zelden betrappen op hogere snelheid. Op alcohol zullen ze me zeker nooit betrappen ... maar op de autosnelweg durf ik wel eens hard gaan, als het niet druk is. Ik vind het trouwens verkeerd dat m'n zoveel de snelheid controleert op de snelweg ... een fractie van de ongevallen op de autosnelweg wordt veroorzaakt door overdreven snelheid van automobilisten ... maar 't valt wel makkelijk te controleren natuurlijk.

Gepost door: Novemberboy | 31-01-07

Goede voornemens... Iedere vrijdag en zaterdag: rommelmarkt aan St-Jacobs. Mij al zo dikwijls voorgenomen eens te gaan snuisteren en altijd op het laatste moment al afgeblazen voor iets anders. Toch eens een serieus agendapunt van maken!

Gepost door: Eric | 31-01-07

*** Alsof ik naast 'meneer' op de markt stond :-)
Heel duidelijk beschreven.

groetje

Gepost door: Ellen | 01-02-07

wondere wereld euh, ik denk dat ik die man ken, heb wat aan elkaar gelinkt, het klopt wat je zegt, graag een vervolg ;-)

Gepost door: Clara | 01-02-07

@clara een vervolg clara? ja graag, maar zorg jij dan voor extra tips?

Gepost door: loretta | 01-02-07

;-)

Gepost door: marc | 14-02-07

.. dag Loretta, alles goed?

Gepost door: Evy | 10-04-07

was nog eens komen kijken ...

Gepost door: Jo | 08-06-07

.. dag ;-)

Gepost door: Evy | 22-06-07

De commentaren zijn gesloten.